How Can We Help?
اهمیت نوع قالب وافل برای خارج کردن قالب وافل از سقف
با توجه به اینکه تجهیزات ساختمانی مانند جک، قالب و … نیاز به پایش و رسیدگی دارند تا کارایی خود را از دست ندهند، قالبهای وافل نیز از این قضیه مستثنا نیستند و میبایست در استفاده و نگهداری از آنها و خارج کردن قالب وافل از سقف دقت لازم را داشته باشیم.
در این مطلب قصد داریم که قسمت بعدی اجرای سقف های وافل یعنی خارج کردن قالبهای وافل را به نمایش بگذاریم.
پس از اجرای سازهی سقف و بتن ریزی، نوبت به خارج کردن قالبهای وافل از سقف می رسد؛ این مرحله ممکن است به سختی انجام شود چرا که در صورت نامناسب بودن جنس یا فُرم قالب، احتمال دارد که قالب ها به سختی از بتن جدا شوند.
پیشنهاد مطالعه: سقف مجوف چیست؟
تاثیر فرم قالب
منظور از نامناسب بودن فُرم قالب، گوشههای تیز و سطوحی است که ممکن است با بتن درگیری بیش از حد داشته باشد و خارج کردن قالب را با مشکل مواجه کند.
تصویر زیر نمونهای از قالبهای سقف وافل تولیدی شرکت ماتیا را نشان میدهد که از نظر فرم و جنس، مشکلی را برای اجرا ایجاد نمیکنند.
خارج کردن قالب وافل از نظر سرعت اجرا و عدم آسیب دیدن قالب وافل، مرحلهی بسیار مهمی است.
شرکت ماتیا با پشتوانهی واحد مهندسی خود، مطالعات گستردهای بر طراحی قالبهای وافل خود نموده است.
لبه های قالب، نقش بسزایی در مقاومت آن در برابر آسیب دیدگی در زمان خارج کردن آن پس از بتن ریزی سقف دارد.
استحکام قالب های وافل ماتیا با بهترین عملکرد در این مرحله، موجب افزایش طول عمر آن شده و شرایط استفاده با کیفیت از قالب وافل ماتیا را در سایر سقفهای پروژه و نیز پروژههای بعدی را امکان پذیر میکند.
از دیگر عوامل موثر، انحنای گوشه های قالب است که بر استحکام قالب در مراحل مختلف اجرای سقف، از جمله مرحله ی خارج کردن قالب وافل تاثیر بسزایی دارد.
این انحنا نباید خیلی کم یا خیلی زیاد باشد.
پیشنهاد مطالعه: سقف وافل چیست؟
انحنای بیش از اندازه موجب افزایش حجم بتن مصرفی میشود.
از دیگر عوامل مهم، شیب دیواره ی قالب وافل است که مانند انحنای گوشه، دارای حالت بهینهای است.
شرکت ماتیا با شناخت و بهینه کردن کلیهی ویژگیهای سقف وافل، تلاش نموده است تا با کیفیتترین محصول را با طول عمر بالا، به جامعهی مهندسی کشور ارائه نماید.